Најава - Vol 2

11.06.2017

Второто издание на Beer.js е официјално закажано! На 21ви јуни, повторно во coffice и повторно во истиот формат - две презентации од по 30-40 минути и дружење со пиво. Распоред: 19:00 - 19:30 - собирање во coffice, таман за по едно пиво пред презeнтациите :) 19:30 - js ⊂ lisp - Боро Ситниковски 20:20 - Introduction To JavaScript Unit Testing - Векослав Стефановски 21:10 - Додека не не избркаат - Дружење и пиво Се гледаме на 21ви! ... Повеќе

Vol 3 - 25ти Април

23.03.2018

Beer.js се враќа! На 25ти Април, во „Паб Комедија“, со почеток од 19 часот. Распоред: 19:00 - 19:30 - собирање во „Паб Комедија“, таман за по едно пиво пред презeнтациите :) 19:30 - State Management in Angular using Redux - Блаже Петров 20:20 - Teaching the browser how to chat - Дарко Божиновски 21:10 - Додека не не избркаат - Дружење и пиво Голема благодарност до Melon за поддршката! ... Повеќе

Vol 4 - 8ми Ноември

06.11.2018

Beer.js, vol 4, fancier topics + better location! На 8ми Ноември, во „Јавна Соба“, со почеток од 18 часот. Распоред: 18:00 - 18:30 - собирање во „Јавна Соба“, таман за по едно пиво пред презeнтациите :) 18:30 - Introduction to Elm language - Трајче Шопоски 19:20 - Machine Learning in JavaScript (TensorFlow.js) - Стојан Ганчев 20:10 - Додека не не избркаат - Дружење и пиво Голема благодарност до Melon за поддршката! ... Повеќе

Vol 5 - Soon

19.11.2018

SOON ... Повеќе


hello@mail.beerjs.mk | | | | | Newsletter