Vol 8 - видеа и слајдови

27.12.20224 Min Read — In events

„BeerJS – настанот на пиво, Javascript, технички проблеми и ‘sonic booms’!

Пред да започнеме, може да заклучиме дека ја имаме најдобрата публика!

Трет и најпосетен настан за оваа 2022-ра година со ~200 присутни во публиката! И ова издание се одржа на добропознатиот Cosy Room во Public Room. Со ова си потврдивме си себеси, и на заедницата дека желбата за ваков тип настани. Во 2023-та продолжуваме со удвоени напори за уште подобри дружби! Секогаш сме во потрага на спикери (слободно пишете нѝ на hello@beerjs.mk).

И овој пат се држевме до форматот воспоставен на претходното издание, 3 спикери со пократки презентации и имавме уште поголема интеракција помеѓу нив и самата публика. Продолжете така! 😊 Публиката и овојпат докажа дека добра презентација треба да се залее со голтка ладно пиво, и со испиени околу 400 литри пиво, дефинитивно беше во добро расположение! Огромна благодарност до Loka за покровителството, ни беше задоволство!

Со секој настан учиме нешто ново, така што за разлика од претходниот, звуковот сега беше далеку подобар (и искрено за извинуваме за “Sonic Boom”-от на почетокот. И сега имавме пренос во живо што го следеа дури 9(девет) гледачи истовремено! 250% зголемување од претходниот! 😊 (следниот пат ќе се осигураме дека камерата нема да заспие).

За сите останати случувања во 2023-та следете нѐ на социјалните мрежи и слободно пишувајте нѝ на hello@beerjs.mk со сите ваши совети, поплаки, и мислења за како би можеле да го направиме BeerJS уште подобар.

Патем, имаме и Discord server. За сите што сакаат повеќе BeerJS во животот, клик тука.

Од технички проблеми, би сакале да ги издвоиме:

  • Sonic Boom
  • Камерата на која и беше до спиење
  • Миксетата во Public Room - има карактер, дефинитивно. Заради карактерот на истата, немаме аудио во првата презентација на почетокот.

1. Nest JS - Solution for clean Node.js architecture - Никоја Кусибојовски

Видео:

🔗 YouTube

Слајдови

🔗 PDF

2. Zero effort backends with Strapi - Илија Бошков

Видео:

🔗 YouTube

Слајдови:

🔗 PDF

3. Swagger Codegen: Bridging the gap between backend and frontend - Антониј Џајкоски

Видео:

🔗 YouTube

Слајдови:

🔗 Google Slides

Слики од настанот