Vol 6 - видеа и слајдови

04.05.20223 Min Read — In events

Да почнеме со бројките:

  • 130+ присутни!!! Престанав да бројам после тоа, немаше резон затоа што многу што пробаа да влезат се премислија кога видоа колку е полно. Благодарни сме на интересот и се надеваме дека следниот пат ќе обезбедиме уште подобри услови и покрај тоа што веќе влегуваме во конференциски формат, a BeerJS треба да е неформален собир 😅
  • Испиени околу 95 литри пиво... Секоја чест на присутните, сериозно си ја сфатија работата. Ни снема пиво од спонзорството на пола, ама тоа очигледно не беше пречка да се продолжи со пиење. Ќе обезбедиме поголеми спонзорства следниот пат 🍺

Пост-пандемично и не би требало да не изненади бројката на присутни, земајќи во озбир колкава „суша“ од настани беа последниве две години. Сепак, ја надминавме бројката на присутни од минатиот пат и условите беа генерално подобри. „Јавна Соба“ повторно си ја завршија работата на ниво и покрај ситните технички проблеми. Од оваа временска дистанца техничките проблеми слободно можеме да ги наречеме традиција 😅

Успеавме да обезбедиме и пренос во живо, што не беше којзнае каков, ама барем дозволи на сите што не беа во можност да се таму да ги следат предавањата. Благодарност до сите 3ца што го следеа настанот преку интернет 😊

Заради очигледно големиот интерес за ваков тип на настани, би ви препорачале да се регистрирате на https://devcon.dev. Предавањата се одлични и можеби ќе препознаете некој од ова издание на BeerJS 😉

1. Practical introduction to Blockchain and the New Era of the Internet: Web 3 - Бобан Сугарески

Видео:

🔗 YouTube

Слајдови

🔗 PDF

2. Intro to building UI Machines with Zag.js - Лазар Николов

Видео:

🔗 YouTube

Слајдови:

🔗 Excalidraw

Feedback

За сите што сакаат да се пожалат од настанот или да го пофалат: https://forms.gle/BE4pA3Kw38Vd8VG16 (нема да ви одземе повеќе од 2 минути и многу го цениме фидбекот!)

Слики од настанот